SvijetZanimljivosti i zabava

Čovjek pronašao višemilijunski ček i vratio ga. Nagradili su ga sa šest paketića bombona
Anouar G. 38-godišnji je Nijemac koji je pronašao nešto nevjerojatno na željezničkoj stanici u Frankfurtu.

Nijemac se vraćao kući nakon posjete majci i ostao je zapanjen kad je ugledao ček na kojem je bilo napisano 4.63 milijuna eura, odnosno devet miliona konvertibilnih maraka. Ček je naslovljen na tvrtku Haribo, poznatu po proizvodnji gumenih bombona, a navodno ga je izdao lanac supermarketa Rewe, no nekako se izgubio.

Seems a bit stingy (Picture: Getty)

Ogromna svota

Anouar je za lokalne medije izjavio: “Na njemu je bila tako velika svota da je nisam mogao ni izgovoriti.”

Pošteni Nijemac odlučio je učiniti pravu stvar i kontaktirao je Haribo u vezi sa svojim otkrićem na željezničkoj stanici. No, kad je jedan od odvjetnika tvrtke stupio u kontakt s njim, nisu od njega tražili da vrati ček. Umjesto toga, zatražili su da ga uništi i pošalje im fotografiju kao dokaz da je to učinio.

Dobio gumene bombone

Anouar je učinio što su mu rekli i nekoliko dana kasnije primio je gestu zahvalnosti njemačke tvrtke slatkiša. Dobio je kutiju slatkiša koja je sadržavala samo šest vrećica slatkiša.

Nijemac je izjavio kako nije bio baš impresioniran nagradom jer je tvrtku poštedio izgubljenih milijuna: “Mislio sam da je to malo jeftino.”

Iz Hariba su objasnili da je njihova gesta zahvale standardna praksa tvrtke, dodajući: “To je bio naš standardni paket koji šaljemo kao zahvalu. Budući da je to bio ček na naše ime, nitko osim naše tvrtke nije ga mogao otkupiti.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button