TehnologijaZanimljivosti i zabava

ChatGPT: Najbrža rastuća internet aplikacija u historiji
Procjenjuje se da je ChatGPT, popularni chatbot iz OpenAI-a, dostigao 100 miliona mjesečno aktivnih korisnika u januaru, samo dva mjeseca nakon lansiranja, što ga čini najbrže rastućom aplikacijom za potrošače u historiji.

U izvještaju, koji se poziva na podatke analitičke firme Similarweb, navodi se da je u prosjeku oko 13 miliona jedinstvenih posjetioca koristilo ChatGPT dnevno u januaru, što je više nego dvostruko više od nivoa u decembru.

“U 20 godina nakon internetskog prostora, ne možemo se sjetiti brže rastuće platforme u potrošačkoj internet aplikaciji“, napisali su analitičari UBS-a u bilješci.

TikToku je trebalo oko devet mjeseci nakon globalnog lansiranja da dosegne 100 miliona korisnika, a Instagramu 2 godine, prema podacima Sensor Towera.

Top 10 Most Insane Things ChatGPT Has Done This Week

ChatGPT može generirati članke, eseje, šale, pa čak i poeziju kao odgovor na upite. OpenAI, privatna kompanija koju podržava Microsoft Corp, učinila ga je besplatno dostupnim javnosti krajem novembra, prenosi Reuters

OpenAI je u četvrtak najavio mjesečnu pretplatu od 20 dolara, u početku samo za korisnike u Americi. To bi pružilo stabilniju i bržu uslugu, kao i priliku da prvo isprobate nove funkcije, kažu iz kompanije.

Analitičari vjeruju da će viralno lansiranje ChatGPT-a dati OpenAI prednost u odnosu na druge AI kompanije.

Dostupnost alata je pokrenula pitanja o olakšavanju akademskog nepoštenja i dezinformacija.

Prošlog mjeseca, Microsoft je najavio još jednu investiciju od više milijardi dolara u OpenAI u obliku gotovine i pružanja usluga cloud computinga.Izvor
radiosarajevo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button