BiHU fokusu

Bosanka najbolja menadžerica u Švedskoj
Šejla Mujić, koja je nedavno proglašena za najbolju menadžericu u Švedskoj, još jedan je primjer da se radom i zalaganjem mogu prevazići sve prepreke.

Ova 29-godišnjakinja rodnu Srebrenicu napustila je sa samo tri godine i od tada živi u Švedskoj.

Svoju karijeru je odlučila graditi u sektoru zdravstva. Predanim radom i trudom uspjela je prevazići predrasude zbog porijekla, godina i pola te je napravila atmosferu u kojoj su zadovoljni i njeni zaposleni, ali i korisnici usluga zdravstvene ustanove u gradu Växjö u kojem radi. Kao najbolja menadžerica, Šejla Mujić će dobiti Zlatni vijenac 2021.

“Preplavljuju me emocije, to je kao nalet sreće u cijelom tijelu. Veoma cijenim Zlatni vijenac, kao rezultat mog cijelokupnog rada. Ponosna sam što sam bila hrabra i posijala inovativno sjeme, koje može klijati i rasti zajedno sa uspjehom zaposlenika i kompanije,” kaže Mujić, te nastavlja:

“Ono što takođe može da sumira moja osjećanja je velika zahvalnost. LiVO je skrenuo pažnju na mene kao mladi lidericu i time potvrdio da idem u pravom smijeru. Moja hrabrost se isplatila. Zlatni vijenac vidim kao najveće tapšanje po leđima koje možete dobiti.”

Nagradu dodjeljuje LiVO

Zlatni vijenac dodjeljuje se svake godine, od 2017. godine, lideru u zdravstvu i njezi koji je malim ili velikim sredstvima promijenio poslovanje i doprinio pozitivnom razvoju pacijenata/korisnika i zaposlenih. Svrha je istaknuti uzore koji inspiriraju i osnažuju sadašnje i buduće menadžere u zdravstvu i skrbi. Iza nagrade stoji organizacija LiVO – Lideri u zdravstvu i njezi.

Žiri opravdava imenovanje Šejle Mujić na sljedeći način: “Ovogodišnji pobjednici su pokazali da prkoseći predrasudama i sagledavajući kompetencije na nov način, možete stvoriti i zadovoljne zaposlenike i korisnike. Sa 55 zaposlenih koji direktno podnose izvještaje, ova menadžerica je također pokazala da možete biti topli, empatični i orijentirani na rezultate u isto vrijeme. Dobitnica Zlatnog vijenca 2021. ima vlastito iskustvo predrasuda zbog porijekla, godina i pola, ali je izazove okrenula u svoju korist i još više se usavršila. Ona je uzor i pokazuje nove načine na koje možemo dobiti dostojanstveniju brigu o starijima”.Back to top button