Tuzlanski kantonVijesti

BKC TK sutra počinje sa obilježavanjem Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Izložba i koncert


U Bosanski kulturni centar TK kao što je to bilo i prethodnih godina aktivni je učesnik u pripremi i realizaciji dijela programa u okviru obilježavanja Dana državnosti.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, prije zvaničnog obilježavanja 25. novembra, JU Bosanski kulturni centar TK obilježava sa dva programa koji se relizuju 24. novembra u suorganizaciji BKC-a i partnera.

Radi se o večernjem koncertu „Iskre i prijatelji: Da te volim, duša zna…, koji realizuju Ansambl Iskre i BKC TK povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine “ a koji biti će održan 24. novembra u 19.30 sati u velikoj sali BKC-a Tuzla.

Isto veče u 19.00 sati u Galeriji BKC-a će biti otvorena 27. Selektivna izložba Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, koja se tradicionalno održava povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Oba događaja su i dio „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”.

Cjelokupan program obilježavanja Dana državnosti koji realizuje Vlada Tuzlanskog kantona je dostupan na ovom LINK-u.Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button