IstaknutoKameleon projektiTuzla

BKC TK domaćin Kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture

U ponedjeljak će se u tuzlanskom BKC-u, od devet sati i 30 minuta, održati ovogodišnji kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture.

U okviru ove aktivnosti na kvizu će učestvovati pet srednjih škola koje u svom sastavu imaju strukovna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila i tehničari).

Škole koje će biti dijelom ovogodišnjeg kviza znanja su sljedeće:

Možda će Vas zanimati i:
  • JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac
  • JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla
  • JU Mješovita srednja škola Srebrenik
  • JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac.

Kviz se sastoji od 40 pitanja, tako da će svaki učesnik u timu imati priliku da odgovara na 10 pitanja.

Cilj ovog projekta je doprinos povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju na Tuzlanskom kantonu kroz podizanje nivoa znanja kod srednjoškolaca o sigurnosti u saobraćaju, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Kako bi se uticalo na smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje sigurnosti djece i mladih u saobraćaju, a na djeci/mladima zanimljiv i motivirajući način, kroz edukaciju i takmičenje, ovaj projekat će podići njihov nivo znanja o sigurnosti saobraćaja, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button