Svijet

Bivši član Lakersa i filmski glumac osuđen na 90 godina zatvora
Bivši NBA košarkaš, a kasnije i filmski glumac Rashid Byrd osuđen je na 90 godina zatvora zbog serije seksualnih napada 2015. godine.

Byrd, koji je bio član NBA timova Los Angeles Lakersa i Sacramento Kingsa, ali nije igrao niti jedan minut u NBA ligi, već je igrao samo kao član podružnica u razvojnoj D-League (današnja NBA G-Liga) , uhapšen je 2020. godine od policije Los Angelesa (LAPD) nakon što ga je jedna od žrtava optužila za seksualni napad 2019. godine.

Istraga LAPD-a otkrila je da je žrtava bilo mnogo više nego što se mislilo, jer je Bird, koji je također imao glumačku karijeru, navodno koristio svoj šarm i glumačke vještine da manipuliše brojnim žrtvama.

Možda će Vas zanimati i:

“Prvo je šarmirao svoje žrtve naglašavajući svoj status poznatog sportiste i navodne slavne ličnosti. Ali to je brzo eskaliralo u nasilje i silovanje,” rekla je detektivka LAPD Dara Brown, koja je istraživala slučaj.

Policija je također javno zahvalila svim hrabrim ženama koje su se javile sa informacijama koje su pomogle da se seksualni predator strpa iza rešetaka.

“LAPD zahvaljuje hrabrim ženama koje su nam ispričale svoje priče. Iako je istraga trajala nekoliko godina, zahvalni smo što Byrd više ne hoda slobodno ulicama,” zaključio je detektiv.

Byrd 2003. nije bio izabran na draftu, a kasnije je pokušao da uđe u NBA kroz razvojnu ligu prvo se pojavio u mnogim reklamama, a 2008. je dobio ulogu u u filmu Willa Ferrella “Semi-Pro” i 2009. u kratkom filmu “Bring Your ‘A’ Game.”Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button