BiHZanimljivosti i zabava

BiH 4. decembra obilježava Svjetski dan klizanja
Međunarodna klizačka unija je pokrenula veliki projekt uspostavljanja Svjetskog dana klizanja. Prvo izdanje ove globalne proslave klizanja održat će se 4. decembra 2022., a očekuje se da će učestvovati više od 30 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Događaji će se održati širom svijeta zajedno s lokalnim klizačkim klubovima, klizalištima i nacionalnim klizačkim savezima, dok je poseban događaj planiran u švicarskoj  Lozani, na kojem će nastupiti švicarski nacionalni prvak u umjetničkom klizanju Alexia Paganini, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Ključni cilj je predstavljanje klizanja na ledu početnicima i onim malo naprednijim, stvarajući nezaboravno iskustvo i slavljenje duha klizanja za sve – klizače amatere, klizače rekreativce, penzionisane takmičare – drugim riječima, za cijelu porodicu.

Ice Rinks – Wheaton Park District

Organizator ovog događaja za Bosnu i Hercegovinu je Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, a institucionalni partneri su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

Ulaznice su besplatne, ali je njihov broj ograničen. Mogu se preuzeti ispred klizališta na Skenderiji pred početak manifestacije.

Proslava podrazumijeva 3 sata programa:

16.00 – 17.00 – besplatno klizanje za građanstvo

17.15 – 18.15 – besplatno klizanje za djecu

18.30 – 19.30 – Party on Ice

Tokom cijelog trajanja proslave, pored ledene plohe će biti organizovana promocija i upoznavanje sa klizačkim sportom (specifičnosti treniranja, oprema, kostimi, šminka, bezbjednost,) na zabavan i edukativan način.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button