Gdje izaći

Bend Pastiri 20. aprila gostuje u tuzlanskom klubu Palma
Band Pastiri iz Čakovca je osnovan 2013. godine s namjerom izvođenja samo i isključivo pjesama Bijelog Dugmeta.

Još 1975. godine, seriju pjesama zagrebački novinar Dražen Vrdoljak naziva pastirski rock, pa vezano uz to nastaje i ime “Pastiri”. Band teži zvuku 70-ih i 80-ih godina što će biti prezentirano na koncertu u vrućoj atmosferi Palme Doma mladih.
U vrijeme otkazanih kulturoloških vrijednosti i standarda, pet Bekrija koji Izgledaju malo čudno su se uputili u avanturu Da zaborave juli, Da Vam kažu da odlaze, da vas Sve maršnu na ples.
Zamislite: Ko Lubenica pun mjesec, PASTIRI vas tjeraju na Hop Cup i ne daju vam da Zaspite muzika dok svira. I tako, dok ne Dožive stotu.
Nama se ne spava, Jer kad ostarimo Sve će ovo prekriti ružmarin, snjegovi i šaš.
Mlađim naraštajima, PASTIRI će objasniti Zašto ih ne podnosi njen tata i Da je glupo zaboraviti njen broj, kako je to Milicija trenirala strogoću i šta se dešava Na zadnjim sjedištima auta. Ispričati će Kako to Bosanac ljubi i zašto Pati deset dana.
Za one iskusne smo pripremili šetnju kroz uspomene na period kada su se pisala Pisma, kada su Pravili budale od sebe i Pristajali biti sve što hoće. Pa nek zaborave, Ako mogu.
Drugovi i drugarice, Ovaj ples koji dame biraju nije Ništa mudro. Mi ćemo pljunuti i zapjevati a obećavamo Da Vas nećemo iznevjeriti.
Ni Vas, ni Esmu, ni Selmu.
Dođite da vidite i čujete kako bi bilo Kad bi PASTIRI bili Bijelo Dugme !!!
Ulaz na koncert košta osam KM.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button