TuzlaTuzlanski kanton

Behram-Begova medresa u Tuzli 12 put zaredom najbolja srednja škola u Tuzlanskom kantonu

Behram-begova medresa u Tuzli  (BBM) dvanaesti je put zaredom proglašena najboljom srednjom školom na području Tuzlanskog kantona, prema vrednovanju koje vrši Pedagoški zavod TK.

Pedagoški zavod TK je objavio listu najbolji srednjih škola u školskoj 2021/22. godini, a Medresa je zauzela prvo mjesto s ostvarenih 5.250,88 bodova.

Možda će Vas zanimati i:

Pomoćnik direktora za nastavu Behram-begove medrese Fuad Imširović je kazao da je priznanje za vrednovanje škole siguran pokazatelj da ono što Medresa radi, vrijedi i da se to u jednom obrazovnom kontekstu prepoznaje.

Početna - Behram-begova medresa u Tuzli

– To je znak da sve aktivnosti koje provodimo s učenicima, ulaganje u njihov razvoj, individualna takmičenja, saradnja s drugim institucijama, učešće u projektima i slično su vrijedne, ne samo u smislu bodovanja i rangiranja, već u suštini obrazovnog procesa koji mora biti dinamičniji i mora polučiti veći angažman svih njegovih učesnika – kazao je Imširović.

Uspjeh je Medresa ostvarila i zahvaljujući svojim učenicima – u prošloj školskoj godini su presudna bila takmičenja na kojima su učenici Behram-begove medrese osvojili 18 pojedinačnih mjesta (od 1. do 3. mjesta) na takmičenjima koje organizuje Pedagoški zavod TK-a.

Osim kantonalnih, učestvovali su i na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima na kojima su postizali uspjehe, a druge aktivnosti, kako je kazao, koje su doprinijele uspjehu su otvorenost Medrese i učešće u različitim aktivnostima koje organizuju druge srednje škole, vladine i nevladine institucije, javne, kulturne i druge organizacije.

Imširović je ocijenio da se mora uložiti mnogo rada i zalaganja da bi se postigli ovakvi rezultati.

Ovu odgojno-obrazovnu ustanovu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pohađa 504 učenika, a kako su poručili, nastavit će svoju misiju i nastojati održati kontinuitet ovog uspjeha, javlja MINA.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button