BiH

Bećirović pozvao NATO da se vrati u vojne baze u BiH
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sastao se danas s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem u sjedištu NATO-a.

“Vaša današnja posjeta je prilika da sagledamo naše partnerstvo i da razgovaramo tome šta još možemo učiniti zajedno”, rekao je Stoltenberg i dodao da je BiH dugogodišnji partner NATO-a.

Možda će Vas zanimati i:

“Snažno podržavamo vaš suverenitet i teritorijalni integritet. Nastavljamo podržavati operaciju Althea koju vodi EU, u okviru Berlin plus aranžmana, kako bismo održali sigurno okruženje. I pohvaljujemo Bosnu i Hercegovinu za vaš nedavni napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Ali i dalje smo duboko zabrinuti zbog kontinuirane secesionističke politike i retorike podjela. To je nepromišljeno i opasno. To podriva teško postignut napredak i koči reforme koje bi bile od koristi vašem narodu. Svi politički lideri moraju raditi zajedno na očuvanju jedinstva i zaštiti nacionalnih institucija. To je ključno za mir i sigurnost u zemlji. I za stabilnost na Zapadnom Balkanu”, kazao je Stoltenberg.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button