SportTuzlaTuzlanski kanton

Bakir Buljugija imenovan za novog direktora JU “Stadion Tušanj”Tamo gdje je započeo svoju plodonosnu karijeru, nastavio je profesionalnu, a od danas je i zvanično, potpuno zasluženo, imenovan na funkciju direktora Javne ustanove “Stadion Tušanj”.

Riječ je o profesoru sporta, istaknutom sportisti i bivšem rukometnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Bakiru Buljugiji, rekli bi pravom čovjeku na pravom mjestu.

Buljugija je niz godina uposlenik JU “Stadion Tušanj” i uvijek se isticao svojim entuzijazmom i radom. Zato je logički slijed događaja da preuzme čelnu poziciju ustanove kada u penziju odlazi legendarni Dževad Šećerbegović, ponajbolji fudbaler Slobode svih vremena.

Stadion Tušanj, svjedoci smo toga, iz godine u godinu se unapređuje. Besmisleno je porediti stadion prije deset godina i danas, ali, naravno, neophodne su nove investicije i projekti kako bi tuzlanska “kolijevka fudbala” postala gradski biser.

Ubjeđeni smo da Bakir Buljugija ima ambiciozne planove jer on ne kalkuliše, ne radi pod ručnom i što je možda najvažnije ne pravi razliku između radnika i nadređenog. Kada zapne spreman je zasukati rukave i svojim primjerom pokazati kako se brine i održava imovina svih građana, a stadion “Tušanj” je imovina svih građana Tuzle.

Upravo zbog svega pobrojanog Bakir Buljugija je pravi izbor, a ono što svi priželjkujemo i želimo je da se stadion “Tušanj” unapređuje, renovira, gradi i da u dogledno vrijeme reprezentacija Bosne i Hercegovine igra svoje utakmice, a i Sloboda da poslije 1977. godine ponovo igra evropske utakmice na svom terenu…

Bakir Buljugija je nedavno okončao profesionalnu sportsku karijeru, aktivan je član VRK Sloboda, a sada je na čelu gradske ustanove… Neka je sa srećom!Možda će Vas zanimati i:

Back to top button