BiH

Arijana Memić: Na današnji dan se srušio moj svijet, osam godina traje naša borba
Arijana Memić, sestra stradalog mladića Dženana Memića, kazala je da se na današnji dan prije osam godina srušio njen cijeli svijet. Na ovaj dan je preminuo njen brat Dženan u 21. godini života.

Prisjećajući se tog dana, Arijana navodi da su ona i njena porodica proveli šest neprospavanih noći u bolnici nadajući se da će Dženan preživjeti. Bila je svjesna da prognoze nisu dobre, ali se ipak nadala nekom čudu.

“Oko 6:30 sati, zazvonio je telefon… pozvali su nas s klinike gdje je boravio… Muriz (Dženanov otac, op.a.) se javio… Bio je to poziv koji je trajao 10-ak sekundi, nije progovorio ni riječ, samo je prekinuo vezu. Nikada neću zaboraviti taj izraz lica, nikada neću zaboraviti taj trenutak,” kaže Arijana.

Možda će Vas zanimati i:

Dodaje da je njena mama već bila van sebe. Znala je.

“Znala sam i ja, ali nisam htjela da povjerujem u to, nisam mogla. Molila sam Boga samo da je živ, pa i ako se stanje pogoršalo, ozdravit će, bit’ će dobro. Izašla sam za Murizom iz sobe u kojoj je bila mama, molila sam ga da mi kaže zbog čega su zvali… nije progovarao ni riječi. Upitala sam ga: ‘Je li živ?’ Rekao je: ‘Nije.’ I danas, osam godine nakon toga, svakog 15 .u mjesecu, živim taj isti trenutak,” naglašava Arijana Memić.

U tom trenutku se, dodaje, srušio njen cijeli svijet.

“Tog dana smo se zarekli da ćemo se boriti, da nećemo odustati sve dok odgovorni za smrt našeg Dženana ne budu kažnjeni. Već osam godina traje naša borba, svaki dan nosi svoju težinu, ali na današnji, nešto se posebno stegne u grudima,” zaključila je Arijana.

Podsjetimo, Dženan Memić je zadobio povrede u Velikoj aleji na Ilidži od kojih je sedam dana kasnije preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Mutap, tada Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović su se optužnicom Tužilaštva BiH teretili da su pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je preminuo.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button