Zaštita okoliša

Restoran Don Papa dio projekta „Zelena mreža HoReCa“: Postavljene kante za odvajanje stakla

Restoran Don Papa, smješten na Trgu slobode u Tuzli, pridružio se projektu „Zelena mreža HoReCa“, inicijativi usmjerenoj na unapređenje prakse selektivnog odvajanja staklene ambalaže i odgovornije upravljanje otpadom.

U okviru aktivnosti na terenu, ispred restorana su postavljene kante za odvajanje stakla, čime je omogućen sistem koji doprinosi smanjenju otpada na deponijama i jačanju reciklaže.

Možda će Vas zanimati i:

Nosilac projekta „Zelena mreža HoReCa“ je Eko život, dok preuzimanje i transport staklene ambalaže „od objekta do objekta“ provodi kompanija Eko Sirovina d.o.o. Tuzla, nakon čega se prikupljeno staklo upućuje na daljnju reciklažu. Cilj projekta je izgradnja mreže partnera koji prepoznaju važnost održivog upravljanja resursima i konkretnih ekoloških koraka.

Uključivanjem u projekat, Restoran Don Papa potvrđuje svoju opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosi očuvanju okoliša u samom centru grada. Svaka pravilno odvojena boca i tegla predstavlja mali, ali važan korak ka čistijoj i uređenijoj urbanoj sredini.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu kroz širenje mreže učesnika. Svi objekti zainteresovani za učešće u projektu „Zelena mreža HoReCa“ mogu se obratiti timu Eko života.

Eko život – za život u boji prirode.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button