SvijetVijesti

Rusija napala Ukrajinu sa više od 130 dronova




Rusija je lansirala jedan od svojih najvećih napada dronovima na gradove širom Ukrajine, uključujući Kijev, u posljednjih nekoliko mjeseci. Ukrajinski zvaničnici su naveli da je usljed napada došlo do požara u industrijskom postrojenju u zapadnom regionu Ternopolja, prenosi Reuters.

Protivzračna odbrana saopštila je da je oborila 51 od 136 dronova korištenih u napadu.

Skoro 50 vatrogasaca gasilo je “požar velikih razmjera” u Ternopoljskoj oblasti, napisala je vojna uprava u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

“Nije bilo povrijeđenih,“ navodi se.

Vazduhoplovstvo je saopštilo da je Rusija također ispalila dvije rakete na oblasti Černigova i Donjeck. Iz Rusije nije bilo komentara o njenom najnovijem udaru.

Napad dronom izazvao je požar u privatnoj rezidenciji u regionu izvan glavnog grada i oštetio nekoliko drugih zgrada, rekao je guverner Ruslan Kravčenko.

Region je bio pod zračnom uzbunom više od 12 sati zbog napada.

Kravčenko je rekao da nije bilo žrtava.

Sve bespilotne letjelice koje su gađale Kijev tokom noći su uništene i nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima, rekao je Sergej Popko, načelnik gradske vojne uprave.

Rusija je ove godine intenzivirala napade na ukrajinske elektroenergetske objekte, a dugi nestanci struje i drugi prekidi usluga će sigurno otežati nadolazeću zimu za obične Ukrajince daleko od linije fronta gdje ruske trupe napreduju, piše Reuters.

Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button