Sport

Debi Barbareza pred domaćom publikom: Zmajevi na Bilinom polju dočekuju Njemačku

Debi na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred domaćom publikom imat će selektor Sergej Barbarez. Protivnik ne može biti bolji, četverostruki svjetski i trostruki evropski prvak dolazi u Zenicu.

Barbarez se raduje što će debitovati pred zeničkim navijačima, jer kako kaže skoro sve svoje domaće utakmice u najdražem dresu domovine odigrao je na Bilinom polju.

“Najlakše je pritisku odgovoriti pritiskom. Sasvim jednostavno. Da ne ulazim u detalje, možda bude i iznenađenje na terenu što se tiče taktike. Vidite ovo, ide meč, ide priprema i analiza. Dosta vremena provodimo ispred video panela. Idemo u detalje, kao što se i mora. Onda se napravi plan i neka ideja, a nakon toga se pokuša i sprovesti. Imamo i plan “B”. S te strane će priprema biti na top nivou, nakon toga i teren. Vidjet ćemo, da smo realni, realni smo. Da znamo u kojem će toku ići meč, oni će sigurno imati pritisak. Ne mijenjaju ništa. S te strane se možemo postaviti, ta individualna kvaliteta će značiti. Isto tako moramo se i mi pokazati, duele moramo dobijati i to su stvari u kojima moramo dominirati. Ako te stvari budu dobre, sutra možemo smatrati nešto pozitivno,” rekao je selektor.

Selektor Njemačke Julian Nagelsmann kaže da se pripremio za BiH, pohvalio je Barbareza, ali i istakao koja dva igrača smatra najopasnijim kod Zmajeva.

“Svakako sam čuo o povredama i igračima. Moj je posao da se raspitam o protivniku. Znam da je i prva utakmica Sergeja Barbareza na domaćem terenu, a ostavio je veliki trag i u njemačkom fudbalu. Ne bih isticao previše nijednog igrača posebno, ali Džeko je veliko ime, pametno igra, nije toliko brz i mnogo je opasan po gol, iako ima toliko godina. Demirović mu stvara prostor i njih dvojica su zaista opasni.”

Meč Bosne i Hercegovine i Njemačke je na rasporedu od 20 sati i 45 minuta.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button