BiH

(VIDEO) Heleni Halilović ukradena torba s uređajima koji su životno važni za nju, prepoznajete li lopova?







Danas u popodnevnim satima u tržnom centru Importanne u Sarajevu za sada nepoznati muškarac ukrao je torbu Heleni Halilović u kojoj su se nalazili uređaji koji prate rad implantata koji su joj ugrađeni prilikom teške operacije koju je imala u Turskoj.

Inače, Helena Halilović je 20-godišnja Sarajka čija je dijagnoza neurogeni mokraćni mjehur. Unazad više od dvije godine njena terapija je bila kateterizacija svakih četiri do šest sati, a koja je predstavljala privremeno rješenje.

Da boluje od ove teške bolesti saznala je 2021. godine kada se zbog bolova u stomaku javila ljekaru. Od tada je nestalo bezbrižnosti koja odlikuje njene vršnjakinje i kreće borba s bolešću.

Trajno rješenje bila je opracija u Turskoj koja je koštala 15.860 eura, a koja nije mogla biti obavljena u našoj državi.

Nakon uspješno obavljene operacije Helena je dobila uređaje koje uvijek mora nositi uz sebe jer prate rad implantata. Ti uređaji su poput mobitela i nalazili su se u torbi koja je ukradena danas na njenom radnom mjestu.

Helenina majka je objavila video kradljivca koji je na vratima pratio situaciju i kada je shvatio da ga niko ne gleda onda je uzeo torbu koja se nalazila na stolici i napustio prostor.

Ipak, zaboravio je na kameru pa se tako Helena i njena porodica nadaju da će se kradljivac što prije pronaći zahvaljujući videosnimci.

Slučaj je prijavljen policiji, a Helenina majka apeluje da svako ko ima bilo kakve informacija o kradljivcu obavijesti najbližu policijsku stanicu i da podijele njenu objavu na društvene mreže kako bi je vidio što veći broj ljudi.

Također, nije poznato koliko će Helena moći izdržati bez ovih uređaja tako da postoji vjerovatnoća i da ponovo otputuje u Tursku ukoliko se ubrzo ne riješi ovaj problem.

Dakle, s obzirom na to da su ovi uređaji za Helenu od životnog značaja, ukoliko poznajete navedenog muškarca prijavite ga policiji.

Izvor
N1

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button