Gdje izaćiTuzla

Radionica za lični razvoj “Skriveni dragulji” 7. i 8. septembra u Ateljeu Ismet Mujezinović




U Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli, 7. i 8. septembra će se održati radionica za lični razvoj “Skriveni dragulji.”

Radionicu će voditi Aldina Topčagić i Dorothee Janssens de Bisthoven.

Možda će Vas zanimati i:

Budući da se naša generacija, zajedno s drugima, redovito suočava s novim izazovima u ličnom i profesionalnom životu, stav prirodne znatiželje i igre može biti koristan za jačanje naše veze s kreativnošću. Istovremeno, samopromišljanje i podizanje svijesti čine se pametnim načinom za daljnji rast usklađen s vašim strastima.

Otpuštanje nekih duboko ukorijenjenih obrazaca i vjerovanja koje smo apsorbirali generacijama unazad (vjerovatno nametnutih kroz historiju, socijalizaciju, porodično naslijeđe i porijeklo, vjerska ili kulturna vjerovanja,
političke strukture i drugo…) može otvoriti prostor za poboljšanje i važan pomak, na primjer, u samoprihvaćanju koje oslobađa i transcendira.

Autentičnost se razvija oslobađanjem starih uvjerenja i čišćenjem našeg uma i tijela, kao i naše biografske memorije. Svi pojedinci, bez obzira na svoje zanimanje, teže stvaranju prostora za svoj jedinstveni izražaj.

Kako bismo konačno bili bolje u mogućnosti otpustiti skrivene i ometajuće obrasce i uvjerenja, moramo poduzeti akciju! Moguće je razmotriti zašto ste odabrali određeni (lični ili profesionalni) put i saznati više o količini truda koji ulažete na svom putu. Zašto određeno područje života ne teče bez napora? A što ako je to u izravnoj vezi s našim pomakom? Što ako naša težnja ka lakoći uključuje različite vrste prepreka? Vrijeme je da se pripremite i spremite za suočavanje s onim što može biti skriveno iza kulisa naše “životne pozornice.”

ismet



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button