BiH

Čović s posebnim izaslanikom Njemačke za zapadni Balkan: Ubrzati reformske procese BiH




Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se u srijedu u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s posebnim izaslanikom Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Tijekom sastanka razgovaralo se o europskom putu i aktuelnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, kao i predstojećim Lokalnim izborima te bilateralnim odnosima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je potpunu opredijeljenost europskom putu BiH, naglašavajući pritom važnost ubrzanog provođenja daljnjih reformskih procesa s posebnim naglaskom na očekivano aktualiziranje reformskih pitanja nakon Lokalnih izbora. Pritom je istaknuo stabilan politički dijalog i poštivanje ustavnih prava tri konstitutivna naroda kao ključne preduvjete općeg napretka Bosne i Hercegovine.

Posebni izaslanik Sarrazin ovom je prilikom izrazio snažnu potporu Njemačke europskom putu Bosne i Hercegovine, uz naglasak na važnost dijaloga i kompromisa kao temelja za dugoročnu stabilnost i napredak. Istaknuto je očekivanje za ubrzanim i učinkovitim provođenjem preostalih reformi, kao i nastavak rada na osiguravanju stabilnosti, prosperiteta i socio-ekonomskog napretka diljem BiH.

Na koncu, dužnosnici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima, govoreći o mogućnostima za njihovo daljnje ojačavanje u višestrukim područjima.

Sastanku je nazočila i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, koja je također istaknula predan rad hrvatskih na ostvarivanju europske perspektive, stabilnosti i razvoja Bosne i Hercegovine.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button