Gdje izaćiKultura

U Lukavcu uskoro predstava „Djelidba“ Kamernog Teatra 55 sa Gordanom Boban i Sabitom Sejdinovićem




Centar za kulturu Lukavac nastavlja nizati izuzetne događaje i gostovanja, a već 7. septembra okupit će neka od najznačajnijih imena bh. glumišta.

Jedna od najboljih glumica u našoj zemlji, Gordana Boban, potom Lukavčanin Sabit Sejdinović, te Vanesa Glođo, Amar Selimović, Senad Alihodžić, Davor Golubović, Dina Mušanović, Elma Juković, Enes Kozličić i Amar Čustović, na Velikoj sceni Centra, sa početkom u 20 sati, izvest će kultnu dramu „Djelidba“ Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta.

Riječ je o komediji u tri čina koja je pretpremijeru imala 1947. godine. Priča je smještena u prilično zaostalu sredinu bosanske kasabe, među polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom svojstvenim ljudima koji u takvim sredinama žive.

Predstava je na samom početku bila zabranjena, ali je vremenom postala jedna od najigranijih na pozornicama širom zemlje. Kulenovićeva „Djelidba“ dešava se i u današnje vrijeme, a skoro sa sigurnošću možemo reći da će se dešavati i u budućnosti, u koju je režiser Aleš Kurt smjestio radnju predstave.

Stoga obezbijedite svoje mjesto na vrijeme jer su ulaznice po cijeni od 10 KM već u prodaji u Biletarnici Centra, svaki dan od 07 do 19 sati.

Inače, Kamerni Teatar 55 provodi projekat pod nazivom “Djelidba po BiH”,  čija će realizacija obuhvatiti 12 gostovanja u bh. gradovima, podržan od strane Švicarske ambasade u BiH, a osmišljen s ciljem promovisanja temeljnih vrijednosti društva i zajedništva, posvećen miru, pomirenju, jedinstvu i multikulturalnosti na prostorima naše zemlje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button