Tuzla

(FOTO) Uprava policije MUP TK-a – pronađena veća količina opojnih droga, jednom licu oduzeta sloboda










Prilikom pretresanja, pronađena je i oduzeta veća količina različitih pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu u količini oko 23 kg, oko 3 litra tekućine koja asocira na “Amfetaminsko ulje”  koje se koristi kao prekursor u procesu proizvodnje opojne droge “Amfetamin speed”, digitalna vaga za precizno mjerenje, uređaj za vakumiranje pakovanja – vrećica, 3 (tri) pištolja, municija, 5 ( pet) mobilnih telefona, određena količina novca različitih valuta i apoena i to: 7380 KM, 1020 Euro i 100 Chf, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenje krivičnog djela.

Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi “Amfetamin speed” kao i o drugim sirovinama koje se koriste za proizvodnju droge.

Po karakteru pronađenih i privremeno oduzetih predmeta, njihovom sadržaju i količini, kao i iz drugih dokaza, proizilaze indicije da se u predmetnom slučaju radi o laboratoriji za proizvodnju opojnih droga za tzv. “Kuhanje Amfetamin speed-a.”

Po nalogu dežurnog tužioca  licu B.H.,( koji prolazi kriminalističke evidencije), je oduzeta sloboda, te je isti priveden i zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a, a nakon kriminalističke obrade, B.H. će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i  Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371  istog Zakona, uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button