BiHPolitika

Nije bitno da se požar gasi, nego ko ga gasi: Dodik odlikovao jedinice iz Srbije, bez pomena OSBiH










Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik organizovao je prijem za pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa RS-a.
Odlikovao je Ordenom časti sa srebrnim zracima Nenada Nedića, komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

Dodik je čestitao svim pripadnicima Helikopterskog servisa RS-a i Helikopterske jedince MUP-a Srbije, te se zahvalio za sve što su odradili u proteklom periodu.

Možda će Vas zanimati i:

“Profesionalno ste obezbijedili da šteta od vatrenih stihija bude manja i učinili jedno snažno ljudsko i humano djelo, žrtvujući ponekad i svoje živote za bezbjednost drugih, ostajući predani i odlučni da to odradite”, kazao je Dodik.

Naglasio je da su i pored svih “peripetija vezanih za BiH, pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije stavljeni na raspolaganje kada su za to stvoreni uslovi i učinili da borba sa vatrenim stihijama bude okončana ranije”.

“Vaša podrška nam znači, ne samo u vezi toga, već i u drugim dešavanjima. Znači nam i saradnja, koju imate sa Vazduhoplovnim servisom RS-a znače nam prijateljski odnosni koje gajite sa svojim prijateljima, a upravo tako se mogu najbolje obezbijediti i koordinacija i identitet prijateljskog postupanja u svim situacijama, kada je to potrebno”, kazao je Dodik.

Dodao je kako su svi zahvalni Srbiji, jer je omogućila i stavila kao prioritet pomoć RS-u.

Iako nije nedostajalo hvalospjeva za pilote i pripadnike helikopterskih jedinica iz Srbije, za pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su također hrabro gasili požare nije bilo ni pomena.

Ovime je Dodik definitivno pokazao da se iza sage o angažmanu srbijanskih helikoptera nije samo nalazila briga za stanovništvom i infrastrukturom ugroženom požarima nego i politička igra, a izvjesno je da je potonja stavka za predsjednika RS-a ovog puta bila i bitnija.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button