Zanimljivosti i zabava

(FOTO/VIDEO) “Calibra Team BiH”: Kalesija spaja ljubitelje iz cijele BiH

Zajednica koja slavi ljepotu i snagu legendarnog automobila.










Zaljubljenici u automobile ne poznaju granice, a pogotovo se to može reći za ljubitelje starih automobila.
Jedan od automobila koji ima svoje ljubitelje širom svijeta je i legendarni automobil OPEL CALIBRA, koji polako ulazi u kategoriju “OLD-TIMER”.

Ljubitelji Calibre u BiH su dugi niz godina putem interneta od sebi sličnih tražili savjete kako najbolje održavati svog ljubimca. Ponekad bi se znali uputiti u “nepoznato” kako bi od drugog ljubitelja Calibre pokupili “male tajne” kako bi sa svojim ljubimcem udobno “plovili” putevima.

Da bi se to moglo promjeniti, naslutilo se krajem 2020.godine, kada zaljubljenici Calibre započinju sa neformalnom grupom “CALIBRA TEAM BIH”.
Grupu osniva Kalesijac Ado Smajić iz Kalesije, zajedno sa prijateljem iz Tuzle, Zoranom Stjepićem.

Nakon osnivanja,grupa je okupila veći broj zaljubljenika u Calibru i krenula sa aktivnostima poput međusobnog pomaganja i održavanja nekoliko susreta u BiH.

Članovi grupe su rasprostranjeni širom BiH, i uspješno su se okupljali na Calibra susretima poslednje 4 (četiri) godine.


Svakako treba izdvojiti druženja u Jajcu, gdje je organizovan defile, kao i dvodnevno druženje u Gradačcu na jezeru Vidara.
Pored susreta u BiH – članovi su u nekoliko navrata posjećivali i uspješne Calibra susrete u Srbiji.

 

Posebno treba izdvojiti ovoljetno okupljanje (2024.godine) u Mostaru, odnosno na Buni, gdje su prijatelji, zaljubljenici u Opel Calibra, odlučili da svoja naredna druženja uokvire, odnosno da se formalno registruje udruženje CALIBRA TEAM BIH.
Sjedište “Calibra Team BIH” je u Kalesiji, a okuplja “Calibraše” iz cijele BIH.

  • — Pridružite se FB grupi ClubCalibra BIH – gdje možete pratiti aktivnosti udruženja, ali možda i postati dio ove, moramo reći, probrane ekipe…

“Iskreno se nadamo da će svi fanovi ovog automobila doći na neki naš budući susret, i zapravo vidjeti kako je to pozitivno i dobro druženje. Vjerujemo da će ljubitelji u stare automobile poželjeti svoju Calibru, koja je, mogu tako reći, član moje porodice” – govori Ado Smajić iz Kalesije, predsjednik BH “Calibraša”.

  • — Pridružite se FB grupi ClubCalibra BIH – gdje možete pratiti aktivnosti udruženja, ali možda i postati dio ove, moramo reći, probrane ekipe…


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button