BiH

EU meteoalarm za subotu izdao upozorenje za četiri bh. regije










Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu do kraja ovog mjeseca, najavljujući postepeno popuštanje trenutnog toplotnog vala u narednim danima. Padavinama koje se prognoziraju krajem vikenda i početkom sljedeće sedmice prethodit će još jedan dan ekstremnnih vrućina. S tim u vezi, EU meteoalarm izdao je crevno upozorenje za dijelove Bosne i Hercegovine.

Regije Banja Luka, Prijedor, Tuzla i Višegrad u subotu će registrovati do 40 stepeni celzija (Prijedor i Višegrad), odnosno 39 (Banja Luka) i 38 (Tuzla).

Možda će Vas zanimati i:

“Poduzmite potrebne mjere za svoju sigurnost, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite se i pomozite ugroženima. Slijedite savjete nadležnih. Očekujte moguće kvarove na infrastrukturi“, upozorio je EU meteoalarm.

Što se tiče drugih dijelova BiH, temperature do 38 stepeni očekuju se u regijama Sarajevo, Mostar, Trebinje, Foca i Bihać, za koje je objavljeno narandžasto upozorenje usljed visokih temperatura.

“Budite spremni na visoke temperature koje će dovesti do zdravstvenih rizika među ranjivim osobama, poput starijih i vrlo mladih ljudi. Slušajte i postupite prema savjetima vlade. Slušajte i ponašajte se u skladu sa savjetima nadležnih“, preporučio je EU meteoalarm za ove regije.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button