Sport

Nogomet: Španjolska srušila Francusku za olimpijsko zlato










Večeras je u Parizu odigrana finalna nogometna utakmica Olimpijskih igara, a zlatnu medalju osvojili su španjolski nogometaši koji su nakon produžetaka svladali reprezentaciju Francuske.

U uzbudljivoj utakmici odigranoj na Prinčevu, aktualni europski prvak Španjolska slavila je 5:3 protiv Francuske i postala olimpijski prvak u nogometu.

Francuzi su poveli golom Millota u 11. minuti, a potom su Španjolci napravili senzacionalan preokret. Najprije je Lopez u 18. minuti pogodio za izjednačenje, a samo sedam minuta kasnije Španjolskoj je donio prednost od 1:2.

Možda će Vas zanimati i:

U 28. minuti susreta Baena je pogodio za 1:3, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su Španjolci pokušali utakmicu privesti kraju, ali Francuzi to nisu tako lako dopustili. U 79. minuti Akilouche je pogodio za 2:3, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade Mateta bio siguran s bijele točke za konačnih 3:3 u regularnom dijelu susreta.

Igrala se deseta minuta prvog produžetka kada je Camello na asistenciju Bernabea pogodio za 4:3. U prvoj minuti sudijske nadoknade ponovno je Camello pogodio za konačnih 5:3, a Španjolci su postali olimpijski nogometni prvaci.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button