SportU fokusu

Bizarni razlozi odgađanja rukometne lige BiH













Rukometna Premijer liga BiH ove godine odgođena je iz zaista nevjerovatnih razloga, što je samo još jedan dokaz koliko se sportska natjecanja neozbiljno uzimaju.

Uprkos činjenici da je rukomet jedan od najvažnijih kolektivnih sportova u Bosni i Hercegovini, zadovoljstvo za sve ljubitelje ovog sporta uskraćeno je odlukom Rukometnog Saveza.

Možda će Vas zanimati i:

Zbog kojih je razloga odgođen početak Rukometne Premijer lige saznali smo od Slobodana Zadra, dopredsjednika Rukometnog saveza BiH.

“Sezona je odgođena jer se nismo mogli dogovoriti o usvajanju Članka 95 propozicija, koji između ostalog govori o načinu ispadanja iz premijer lige i ulaska u ligu” ističe Slobodan Zadro.

“Kolege iz Republike Srpske se nisu usaglasile sa ovom odlukom, jer su htjele da iz Federacije u Premijer ligu uđe jedan klub, iako su dosad uvijek ulazila dva jer postoje dvije lige Federacije. Tu se nismo mogli dogovoriti, a da bi prvenstvo počelo treba usvojiti propozicije” istakao je Zadro.

Ovo je samo još jedan dokaz u nizu koji govori o tome koliko se sport, kao dio života, uzima ozbiljno i kako se sistematično pristupa rješavanju problema i tamo gdje problem uopće ne smije postojati.

 

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button