Super vodič - Gdje izaći

Izložba skulptura: Materija-oblik-vertikala

Izložba skulptura: Materija-oblik-vertikala

Izložba skulptura  se održava sutra  (01.09.2020)  u 19:00 – 19:30.
Izložba skulptura: Materija-oblik-vertikala
Izložba skulptura: Materija-oblik-vertikala
HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla će u suradnji s Franjevačkim samostanom u Tuzli upriličiti izložbu skulptura Borisa Orenčuka, kipara iz Mostara.
Orenčuk je rođen u 13. 7. 1989. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Godine 2008. je završio Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru na odsjeku za kiparski dizajn.
Nakon srednje škole završio je dodiplomski studij na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru – Odsjek likovnih umjetnosti, smjer kiparstvo u klasi profesora mr. sc. Mustafe Skopljaka te je 2014. godine magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku kiparstvo kod mentora za praktični rad profesora mr. sc. Mustafe Skopljaka i teoretski rad kod profesora dr. sc. Sadudina Musabegovića.
Dobitnik je Rektorove nagrade za postignuti uspjeh, nagrade Fondacije Slipičević iz domene likovnih umjetnosti u gradu Mostaru 2016. i nagrade Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji za najaktivnijeg člana u 2019. godini.
Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULU BiH), Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH (DHLU FBiH) i Udruženja likovnih umjetnika „Format“.
Imao je šest samostalnih izložbi skulptura i trideset šest skupnih izlagačkih aktivnosti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button