SportU fokusu

Košarkašice ŽKK RMU Banovići u WABA ligi debitovale porazom










Prvakinje BiH ŽKK RMU Banovići, odigrale su utakmicu prvog kola regionalne WABA lige. Podgorička Budućnost i prošlogodišnje šampionke u ovom takmičenju pobijedile su Banovićanke rezultatom 74 – 46. Ovim porazom tim Gorana Jurčenka prekinuo je niz od 30 uzastopnih pobjeda.

Među našim djevojkama najbolje su bile Danira Musić sa 18 i Nikolina Zubac sa 12 postignutih poena.

Možda će Vas zanimati i:

U domaćem timu najpreciznija je bila Nikolina Babić sa 15 postinutih poena, dok su je pratile Anđelika Mitrašinović sa 13 i Patricija Bura sa 11.

Podgoričanke su otvorile utakmicu agresivno i uspjele ostvariti značajnu prednost još u prvoj četvrtini i rezultat je nakon prvih 10 minuta igre bio 26:11. Utakmica je nastavljena u sličnom tonu pa je druga četvrtina završena rezultatom 38:26, treća 54:33, da bi u konačnici prvakinje Crne Gore pobijedile sa 28 poena prednosti.

Budućnost je pokazala svoju snagu. Mislim da zbog toga što nemamo dovoljno iskustva, u utakmicu smo ušli opušteno i ležerno. Odigrali smo loše prvih 10 minuta, smatrajući da možemo neke situacije rješavati šutem, a ne ulazom. Budućnosti čestitam na pobjedi, a nadam se da ćemo biti tvrd rival posebno na domaćem terenu“, rekao je Goran Jurčenko, trener Banovićanki nakon utakmice.

Godinama igramo jaku i agresivnu odbranu, tako je bilo i večeras. Banovići su ekipa za respekt, ali su odigrali onoliko kolimo smo im mi dozvolili. Banovići nijesu našeg nivoa, ali nijesu ni tako slabi. Zadovoljan sam prvom pobjedom, posebno jer smo imali problema oko sastava tima“, kazao je Goran Bošković, trener Budućnosti.

Banovićanke u srijedu, 10. oktobra na domaćem terenu dočekuju slovenački Triglav u okviru 2. kola WABA lige.

Foto: Arena

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button