TuzlaU fokusuValter Tuzlanski

Otac Spasoje Radovanović: “Bog misli na svakog čovjeka, uz molitvu i čistog srca sve će se dobro završiti”










Pravoslavci širom svijeta sutra prosljavljaju najveći hrišćanski praznik- Vaskrs, dan kada je Sin Božiji vakrsnuo. Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlim. Vjera u vaskrsenje Hristovo je suština apostolske propovijedi i učenja, temelj crkve, njenog bogosluženja i bogoslovlja. Proslavu Vakrsa svi pripadnici pravoslavne vjeroispovjesti, počinju prvo u Svetim hramovima, okupljeni u zajednici na Svetoj liturgiji, čiji vrhunac predstavlja pričešćivanje- odnosno sjedinjenje s Bogom.

“Danas smo nažalost svjedoci da su sva dešavanja oko Vaskrsa svedena na običaj. Centralna tema Vakrsa je sveta liturgija i pričešće, da se okupimo oko onoga što je neprolazno što nam je Gospod ostavio. Danas, pored svih bolesti koje nas snalaze ne tražimo lijek, nego se hvatamo za slamke ovozemaljske, ne ispovijedamo se, samo kroz post, molitvu, pokajanje i pričešće možemo očistit našu dušu od grijeha’’, rekao je otac Spasoje Radovanović, sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

Otac Radovanović kaže da se svaki čovjek treba preispitati kakva je njegova vjera. Istaknuo je da je čovjek opterećen brojnim nevoljama, strahovima, nesigurnošću i iskušenjima te da tu leži odgovor na to pitanje. Čestitajući vjernicima Vaskrs rekao je da niko ne smije zaboraviti da Bog misli na svakog čovjeka i da će se uz molitvu čistog srca sve dobro završiti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button