Sport

VIDEO – TV duel Selimovića i Husića: Slobodu niko ne može da kupi!










Nakon pobjede Slobode protiv Sarajeva 2:1 i navijačkih nereda koji su pali drugi plan, utakmica između dva velika bh. kluba dobila je i “treće poluvrijeme”.

Predsjednik FK Sloboda – Azmir Husić i direktor FK Sarajevo – Dino Selimović bili su večeras gosti emisije “Face to Face”, koju vodi i uređuje Senad Hadžifejzović.

Jedna od tema je bila: da li i zbog čega Sarajevo duguje Slobodi 20.000 KM – cifru koju je Husić spominjao Selimoviću usred verbalnog duela nakon utakmice u srijedu.

“Abdulah Ibraković, tadašnji sportski direktor Sarajeva, nudio je tu cifru kao stimulaciju za našu pobjedu protiv Mladosti iz Velike Obarske u zadnjem kolu. Ja sam tada rekao: Sloboda igra za sebe, a premija je uvijek dobrodošla. Mi smo utakmicu dobili sa 3:2, a do sada nismo dobili ništa”, izjavio je Husić, dok je Selimović govorio kako ne zna o čemu predsjednik Slobode uopšte priča.

U jednom je trenutku Husić rekao Selimoviću kako “svi znamo na koji način je Sarajevo uzelo titulu prošle sezone”, te dodao kako je utakmica Sarajeva i Slobode u zadnjem kolu Premijer lige BiH bila “čista ko suza”.

U moru međusobnog prepucavanja u studiju, Husić je izjavio: “Slobodu niko ne može da kupi! Ukoliko Sloboda osvoji Kup ili Premijer ligu, to će biti “najčišći” trofej u istoriji bh. fudbala.”

https://www.facebook.com/992792360786995/videos/1023849974347900/



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button