Lifestyle

Izletište Zlača i Etno avlija Mačkovac: Idealan zimski odmor na čistom zraku (FOTO)













Stigao nam je petak, ovoga puta sniježni, pa vjerujemo da mnogi od vas razmišljaju gdje provesti idealan vikend koji nam dolazi.

Pisali smo o tome kako TK ima veliki broj planina, odmarališta i sjajne turističke resurse, međutim građani se vrlo često odlučuju za odlazak na najveće bh. planine ili van granica naše zemlje.

Ukoliko ipak želite proći nešto jeftinije, a pritom ne putovati daleko, na području opštine Banovići izdvajaju se dva lokaliteta koja vam mogu zaista ponuditi vrhunski odmor. To su Izletište Zlača i Etno avlija Mačkovac.

“Ono što Zlača u principu najviše nudi jeste odmor, čist zrak i priroda. Posjetitelji se u toku svog boravka mogu okrijepiti nekim toplim napitkom te vrhunskom kuhinjom i uslugom u Hotelu Zlača. Što se tiče sniježnih aktivnosti, tu smo u deficitu. Nemamo uređene staze za sankanje ili skijanje, međutim mi i ovog vikenda očekujemo veliki broj gostiju sa područja TK”, izjavio je za Kameleon Fuad Mujić, direktor Hotela Zlača, te dodao kako najveći broj posjetitelja Zlače dolazi iz Tuzle i Živinica, a zanimljivo je da je broj Banovićana na Zlači sve manji i manji.

Slično je i sa Etno avlijom Mačkovac, koja se zaista može pohvaliti bogatim kulturno-istorijskim naslijeđem BiH.

“Nemamo puno aktivnosti kada su u pitanju zimske aktivnosti. Uvijek je lijepa šetnja pored rijeke i udisanje čistog zraka, a ono što mi nudimo zapravo se događa u samom restoranu. Narednog vikenda imamo tamburaše koji svim posjetiteljima provod na Mačkovcu učine mnogo ljepšim i ugodnijim”, kazao nam je direktor Etno avlija Mačkovac, Refik Halilović.

SIgurni smo da nećete pogriješiti ukoliko odaberete barem jedno od ovih izletišta. Čist zrak, zdrav život i opuštanje u čarima prirode. Gdje ćeš bolje?!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button