Valter Tuzlanski

Zlato i bronza za BiH na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu







Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija Specijalne olimpijade osvojila je zlatnu medalju na svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu.

U vrlo neizvjesnoj završnici regularnog dijela utakmice, bosanskohercegovačke futsalerke su izborile produžetke. Nakon dominantno odigranih produžetaka djevojke su izborile zlatnu medalju.

Na svjetskim igrama Specijalne olimpijade futsal se igra u okviru Unified programa. Za bh. reprezentaciju igrale su Ilvana Begović, Anđela Cvjetojević, Amra Omeragić i Zorana Marčeta kao Unified partnerke, te Vesna Mišić, Alisa Kalajdžić, Emira Ismaili, Ajla Huseinović, Dragana Mašić i Amerisa Šarić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade.

Treneri ženske futsal reprezentacije su Ivana Vlajić, Asim Topalović i Jasmin Gavranović.

U večernjim satima bronzanu medalju su izborili i reprezentativci BiH u basketu 3×3, savladavši Njemačku u vrlo neizvjesnoj utakmici.

I basket 3×3 se na Igrama u Berlinu igra u okviru Unified programa.

Bronzu su izborili Veljko Dragičević i Nemanja Bratić, kao Unified partneri, te Dražen Kontić, Milomir Vukotić i Mitar Vukotić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade BiH.

Treneri basket tima Bosne i Hercegovine su Ognjen Glamočanin i Goran Ninković, saopćio je bh. tim Specijalne olimpijade.

AGENCIJE



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button