KulturaU fokusu

“Klopka za Zeusa” u Narodnom pozorištu Tuzla: Knjiga Borisa Balte čekala 19 godina na izlazak













Prije gotovo dvije decenije napisao je knjigu “Klopka za Zeusa”, ali njeno vrijeme za život došlo je tek sada!

Boris Balta, autor knjige, napisao ju je u svojoj 22 godini, a ironija i sarkazam su osnovno oruđe u njegovom izražaju.

“Ono što je interesantno u ovoj knjizi je to što je u stihu i rimi napisano i s obzirom da sam ja to uradio sa 22 godine poruka je možda da mladi mogu sve da urade ako žele.” – priča nam Boris kroz smijeh.

Neizostavno pitanje bilo je: “Zašto je čekala tako dugo da se nađe na policama mnogih čitatelja, naročito onih željnih komedije?”

“Čekala je nekih 19 godina da bude izdata iz čistog razloga što su me odvukle neke druge životne stvari koje sam želio i kojima sam se bavio, a evo došla je na red i ona. I evo, idemo naprijed, od četvrtka pa nadalje.” – objasnio nam je Boris.

Knjiga “Klopka za Zeusa” sa ironijom i sarkazmom odnosi se prema društvenom sistemu, nemarnim političarim koji koriste vulgarni i pojednostavljeni jezik, indolentnosti naroda, kao i prema samom sebi koji je prije 19 godina shvatio u kakvom sistemu živi, ali je i dalje ostao obitavati u njemu.

Izdavaštvo potpisuje organizacija Magic Factory.

Promocija knjige u Tuzli planirana je za četvrtak 27. juna 2019 u 18:00h u Narodnom pozorištu Tuzla.

“Imat ćemo ljude iz struke koji će govoriti o knjizi, tu će biti i moje kolege koje će čitati određene odlomke, bit će i neka voćna platica, pićence u kojem će svi moći uživati… Bit će jedna lijepa atmosfera, a najvažnije od svega je što je knjiga konačno dobila svoj život u pravoj formi.” – rekao je Boris Balta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button