Lifestyle

Ova haljina princeze Diane mogla bi oboriti sve rekorde na aukciji










Julien’s Auctions uvijek nas iznenađuje svojim impresivnim inventarom, često uključujući komade koji su povezani s legendarnim ikonama pop kulture, kao i poznatim kraljevskim porodicama širom svijeta.

Međutim, jedno ime posebno privlači pažnju interneta i društvenih mreža – legendarna princeza Diana.

Možda će Vas zanimati i:

Na Julien's aukcijama već nekoliko puta su se pojavili komadi koji su pripadali princezi Diani, a prošle godine jedna od njezinih tamnoplavih haljina, s delikatnim izvezima zvjezdica potpisana od strane dizajnera Jacquesa Azaguryja, prodana je za rekordni iznos od 1,1 milion dolara. Ova haljina postala je jedna od najskupljih ikada prodanih na aukciji, te drži titulu najskuplje haljine koju je posjedovala princeza Diana.

Međutim, čini se da bi ta titula mogla biti ugrožena, s obzirom na najavljenu Julien's aukciju koja će biti u potpunosti posvećena princezi Diani. Na toj aukciji bit će ponuđeni još neki legendarni modni komadi, uključujući i vrlo poznatu i traženu haljinu dizajnera Murraya Arbeida.

Princeza Diana nosila je ovu haljinu u nekoliko navrata, prvi put na premijeri jedne predstave 1986. godine, a zatim iste godine na večeri s grčkom kraljevskom porodicom. Nakon toga, haljina je ponovo viđena kada ju je Diana donirala u humanitarne svrhe 1997. godine, nakon čega je ostala u privatnom vlasništvu. Procjenjuje se da će konačna cijena haljine na aukciji biti između 200 i 400 hiljada dolara, no s obzirom na njezinu popularnost, očekuje se da će privući brojne licitacije i možda čak oboriti rekord postavljen prethodnom Dianinom haljinom.



Back to top button