Lifestyle

Težak kao crna zemlja: Ovaj horoskopski znak nervira sve oko sebe










Ovaj horoskopski znak nosi neslavnu titulu najiritantnijeg znaka zodijaka, upravo zato što je u stanju da zakomplikuje i najjednostavniju stvar na svijetu.

Riječ je o Djevici.

Djevica obožava da analizira, a to se odnosi na doslovno sve stvari u životu – od ljudi, do postupaka, odluka… Mnoge umore svojom tačnošću, ali Djevice ne umiju drugačije da žive.

Nepopustiljiva je i svoju zamisao voli da izgura do kraja, a jedna od glavnih osobina je njena prevelika kritičnost i briga. Upravo ove dvije stvari im ljudi najviše zamijeraju, a u stanju su da nerviraju.

Pripadnici ovog znaka su i prave estete – kod njih sve mora biti u savršenom redu. To znači da će u nekim situacijama pokazati nevjerovatnu želju za kontrolom osoba do kojih im je stalo, a to često zna da nervira njima bliske ljude. U slučaju da uradite nešto što im se ne dopada, odnosno loše je po njih, Djevice vam to nikada neće zaboraviti.

Svakako, Djevice imaju i brojne pozitivne osobine, kao što su snalažljivost, saosjećajnost, jačina. Odlični su prijatelji, te će uvijek u teškim situacijama biti prvi koji će vam pomoći.

 

 

Izvor: oslobodjenje



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button