Tuzla

Tuzlak Adnan Mujkić dobitnik međunarodne nagrade „Peace Champion Award“










Adnan Mujkić iz Tuzle, u ime Bosne i Hercegovine, dobitnik je ovogodišnje međunarodne mirovne nagrade „Peace Champion Award“ koju Regional Youth Cooperation Office dodjeljuje unutar Western Balkans Youth Cultural Funda.

Peace Champion Award je priznanje koje se dodjeljuje istaknutim kulturnim radnicima i umjetnicima koji svojim kontinuiranim i predanim radom doprinose izgradnji mira Zapadnog Balkana.

Možda će Vas zanimati i:

Međunarodne nagrade za 2023. godinu dobili su:
• Bosna i Hercegovina: Adnan Mujkić
• Srbija: Milanka Nikolić
• Kosovo: Mila Mihajlović
• Crna Gora: Mensur Šaljaj
• Sjeverna Makedonija: Djengis Berisha
• Albanija: Sead Kazanxhiu

Adnan Mujkić je magistar umjetnosti glumac i magistar pedagogije. Osnivač i predsjednik Udruženja „Mladi Tuzle“. Koordinator i producent preko 160 projekata iz kulture, umjetnosti, omladinskog rada, aktivizma, izdavaštva, socijalnih, edukativnih, odgojnih, obrazovnih i projekata međunarodne razmjene BiH i regiji.

Jedan je od osnivača, predsjednik, umjetnički rukovodilac, glumac, reditelj i dramski pedagog Pozorišta mladih Tuzle. Reditelj je 40 pozorišnih predstava i mentor/reditelj 5 igranih filmova za djecu, mlade i odrasle. Član stručnih žirija na pozorišnim i filmskim festivalima u Bosni i Hercegovini i regiji. Certificirani je državni službenik za rad sa mladima. Ima položen Opći ispit za rad u državnim organima uprave Bosne i Hercegovine. Međunarodni je trener za oblasti pisanje projekata i projekt menadžment, rad s medijima, marketing menadžment, namicanje sredstava, lobiranje i zagovaranje, upravljanje ljudskim resursima i oblast poslovne komunikacije.

Od 2015. je angažovan kao stručnjak iz prakse na stručno – umjetničkim predmetima odsjeka gluma na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Jedan je od idejnih tvoraca, osnivača i profesora Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Za svoj rad dobitnik je 45 nagrade za umjetnički, humanitarni, društveni, rediteljski, glumački i pedagoški rad.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button