BiH

Adis Arapović: U Federaciji BiH ima najmanje 1.100 službenih vozila










On je od Vlade Federacije prošle sedmice tražio da donese propis kako bi se obilježila sva službena vozila i na taj način umanjila zloupotreba javne imovine u privatne svrhe. Nakon toga mu se javilo dosta ljudi.

“Javilo mi se mnogo znanih i neznanih prijatelja s nevjerovatnim informacijama o strašnom bahaćenju rukovodilaca u javnom sektoru, kojima je pozicija omogućila da tuđim novcem kupuju luksuzne limuzine i terence, da imaju dva, tri ili više službenih vozila na raspolaganju, da godišnje pređu više od 15 hiljada kilometara službenim autima, a da za sve navedeno nikome ne polažu račun”, naveo je Arapović.

Pozivao je sve “uposlenike organa uprave, institucija, agencija, fondova, javnih ustanova i preduzeća da mu pošalju informacije o službenim vozilima kod njihovog poslodavca, o načinu korištenja, (ne)zakonitom i (ne)odgovornom trošenju onoga što je naša, a ne privatna imovina direktora ili šefova”.

“Ja ću naravno zaštiti identitet svakoga ko želi biti zaštićen od takvih rukovodilaca, a služebnim putem i javnom prezentacijom saznanja koja prikupimo zajedno ispravit ćemo ovo devijantno ponašanje. Ovaj nered mora biti počišćen. Tražit ćemo javno dotupan registar službenih vozila”, ističe Arapović.

S tim u vezi, na adresu Vlade poslao je i zahtjev da mu se dostavi precizna evidencija svih službenih vozila na nivou Federacije BiH.

“Neslužbeno sam saznao da se radi o najmanje 1.100 vozila (!), a da među njima ima i onih koja koštaju više od 100 hiljada KM (!), da neki skriveni rukovodioci potpuno sporednih javnih institucija, ničim zasluženo niti opravdano, imaju lični vozni park u rangu s predsjednicima najbogatijih država ili vlasnicima privatnih mega-kompanija. Dosta”, napisao je Arapović na društvenim mrežama.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button