Lifestyle

Recept koji ćete obožavati: Sladoled od čokolade koji možete napraviti bez aparata (VIDEO)













Kada nastupe dani poput ovih koji su pred nama, jedna opcija za rashlađivanje nam uvijek pada na pamet – jesti sladoled! 

Za pripremanje sladoleda ne trebate biti majstor slastičarstva, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.

Jedan upravo takav stoji pred vama. Nakon samo jednog pripremanja, ovaj recept sigurno će se naći u vrhu onih koje svakodnevno spremate, bilo ljeti, bilo zimi kada se i tada zaželi malo ledenog ukusa.

  • Sastojci koji će  vam biti potrebni:
    – 200 g tamne čokolade
    – 5 žumanjaka
    – ½ šalice šećera
    – 500 ml mlijeka

Priprema teče na sljedeći način:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumanjke i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mlijeko i miješajte.

3. Smjesu prebacite u maleni lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre prije vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je promiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjeći ćete stvaranje kristalića leda i dobit ćete ukusan kremasti sladoled.

Ako pak želite vidjeti kako to sve izgleda, video je u nastavku. Uživajte!

IZVOR: Zadovoljna.hr 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button