Big Bang #HerojiGeneracije

#HEROJIGENERACIJE: Vedan Kunto – ‘’Mladi moraju vjerovati u sebe’’










Prvi dodiri sa muzikom imaju korijene iz perioda kada se bavio breakdanceom i hip hopom. Plesom se počeo baviti 2010. godine kada je imao samo jedanaest godina. Na breakdance battleovima i takmičenjima se prvi put susreće sa DJima koji su za njega u to vrijeme, pored plesa, bili najzanimljiviji dio nekog eventa. 2017. godine je kupio svoj prvi DJ kontroler. Do danas je imao veliki broj nastupa/svirki od kojih su najznačajniji : koncert Ede Maajke i Frenkiea na kojem je bio njihov DJ , Nova godina u Domu Mladih u Sarajevu na Brown Sugar RnB partiju , tri FM JAM rođendanska partija u prepunoj Palmi , warmup set za Red Bull Rapliku 2018. godine na Solnom Trgu , Zenica Summer Fest , Color festival…

Svoju muzičku karijeru gradi uz ogromnu podršku FM JAM ekipe čiji je i član. Jedan je od osnivača Flexx parti serijala koji je već postao prepoznatljiv brend. Uz DJing bavi se i produkcijom. 2019. godine sam objavio svoj solo EP koji sadrži 4 synthwave trake. Sa sarajevskim MCem  Deadboyem , je objavio singl “Mračan Stil” koji je “sneak peak” na album koji spremamo, te planiramo objaviti ove godine. Trenutno sarađuje, radi beatove, za par MC-a iz Hrvatske i pripremam novi solo projekt.

Možda će Vas zanimati i:

Šta za tebe znači biti dio BIGBANG generacije?

Meni je to velika čast jer smo mi prva BIGBANG generacija, mislim da je bitno što smo prvi da pokažemo da ovako nešto može da pomogne mladima i dobro iskustvo za upoznavanje novih ljudi.

Vidiš li ti ovo kao priliku za umrežavanje sa ostalim kandidatima?

Hoće sigurno, zato što nisam ni upoznao još te neke ljude, a sigurno će nam zatrebati ljudi iz naše sfere i iz drugih sfera za neke veće projekte.

Kako BiH treba i mora pomgati mladi, da bi se spriječio odliv mozgova?

Trebaju da daju više prilika, da im otvore vidike, da imaju puno više opcija u našoj državi, a ne da moraju ići negdje vani da bi imali veće evente i nastupe. Mladima je potrebno da znaju da su sigurni u svojoj državi kad završe obrazovanje.

Hoćeš li ostati ovdje i baviti se muzikom i šta ti individualno možeš uraditi po pitanju odlaska mladih?

Muzikom ću se sigurno nastaviti baviti, to je moj san od djetinstva. Moj plan je da se što više razvije urbana kultura u našem gradu, našoj državi i na balkanu generalno. Volio bi raditi više na tome da se mladi edukuju od DJ-ingu, produkciji i čitavoj hip hop kulturi. Čitava hip hop kultura otvara nove prilike za uspjeh.

Koji su tvoji planovi i ciljevi za 2020. godinu?

Nadam se da ću Flexx party koji radim sa kolegom Elickom dići na viši nivo, da ćemo ga raditi regionalno. Radim prvi solo album sa kolegom koji bi trebao izaći na kraju ove godine, to će biti desetak pjesema. Do kraja godine ću raditi par manjih projekata sa kolegama iz Srbije, par projekata vani i nekoliko solo projekata.

Koja je tvoja poruka mladima u TK i BiH?

Moja poruka mladima je da ne odustaju od svojih snova, ja znam kako je početi se baviti malo alternativnijim hobijem. Moraju da nastave da rade, da se trude, da  grade sebe što više, da šire vidike i najvažnije da ne prestanu da vjeruju u sebe.

Za Vedana možete glasati OVDJE.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button