Svijet

Bosanac čekićem pretukao suprugu dok je u naručju držala bebu, pa se objesio ispred kuće










Četrdesetosmogodišnji bh. državljanin Stojan Rovčanin čekićem je u italijanskom mjestu San Đorđo in Bosko pretukao suprugu, Italijanku I.D.A (39), dok je u naručju držala četrnaestomjesečnu bebu, pa se potom, misleći da ju je ubio – objesio ispred kuće.

Pišu to italijanski mediji i napominju da je beba, koju je Italijanka držala, pala zajedno s majkom, koja ju je pritisnula tijelom.

Nije u potpunosti razjašnjeno da li su njih dvoje još u braku ili su se razveli, ali je sigurno da već duže vrijeme ne žive zajedno.

Tragedija se dogodila u mjestu kod Padove, a o kakvoj je stravi i užasu riječ svjedoči i podatak da je sve gledala i njihova četvorogodišnja kćerkica.
Navodno je Italijanka željela početi novi život, daleko od Rovčanina, koji je bio menadžer poznate lokalne picerije. On za to nije želio ni čuti. On je u nedjelju ujutru stigao u kuću u kojoj je živio do prije nekoliko mjeseci i insistirao je na pomirenju sa suprugom. Nakon žučne rasprave Stojan je, navodno, zgrabio čekić i njime udario suprugu u glavu, a zatim je sebi oduzeo život.

Žena je nakon nekog vremena došla svijesti, te uspjela otpuzati do brata, s kojim su dijelili dupleks-kuću. On je pozvao hitnu i policiju. Majka i beba prebačene su helikopterom u bolnicu. Beba je lakše povrijeđena, dok je majka operisana, te nije životno ugrožena.

Komšije kažu da je bilo samo pitanje vremena kada će se desiti tragedija. Problemi u braku su, pričaju, bili prisutni već neko vrijeme.

“Kako nisu mogli spasiti brak, oni su već nekoliko mjeseci živjeli rastavljeno. Bili su u dugogodišnjoj vezi, zatim u braku, u kojem su dobili dvoje djece”, pričaju komšije.

Po njihovim riječima, Rovčanin je bio prilično nasilan, iako oni koji ga poznaju kažu da nikada nije pokazivao znakove nervne nestabilnosti.

“Ona je u nedjelju, negdje oko 11 sati, otvorila vrata Stojanu, koji je došao da vidi djecu. On već neko vrijeme nije živio u kući i posjećivao je djecu s vremena na vrijeme. Ipak, nakon svega, Stojan se navodno nadao da će se sve izgladiti i da će se vratiti kući. Na tome je insistirao svaki put kad bi došao da posjeti djecu”, pričaju oni koji su poznavali situaciju u tom braku.

I.D.A. je, kako dodaju, bila odlučna u svojoj namjeri i nije popuštala. Poznanici kažu da je Stojan upao u “emotivni ambis”, ali da je nastojao da ne pravi scene pred djecom.

 

 

Izvor: nezavisne

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button