Vijesti

Svećenik protiv nastupa Dine Merlina u Dubrovniku: “Zavija slično kao hodža s džamije”










Penzionisani svećenik Ivica Sinanović na svom Facebook profilu komentirao je doček Nove godine na Stradunu, na kojem će nastupati Dino Merlin.

Napisao je kako mu je žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne, a njegovo pjevanje usporedio sa zavijanjem hodže sa džamije.

Možda će Vas zanimati i:

– Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku muzičku zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari – napisao je Sinanović, prenio je Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Sinanović je u aprilu 2013. godine proglašen krivim za ubistvo Marka Kraljevića i osuđen na četiri i po godine zatvora. Vrhovni sud poništio je tu presudu u septembru 2016. godine, zaključivši da nije kriv jer je postupao u nužnoj odbrani.

Prema optužnici, Sinanović je 22. maja 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića, koji je u alkoholiziranom stanju i bez povoda došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata te svećenika Sinanovića udario šakom u lice.

On je uzvratio udarcem šakom u lice Kraljevića koji je pao na pod, a svećenik ga je potom, tvrdilo je tužilaštvo, više puta udario šakom po licu, od čega je Kraljević i umro.

Sinanović je od početka suđenja tvrdio da nije kriv te da je postupao u nužnoj odbrani, a na prvom suđenju je istaknuo kako mu nije bila namjera ubiti Marka Kraljevića nego ga onesposobiti te da mu je i pružio prvu pomoć dok je on ležao na podu.

Sinanović je u pritvoru bio od 22. maja 2012. do 18. jula 2012., odnosno u razdoblju prije prvog suđenja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button