U fokusu

Predstavnici kompanije Alibaba dolaze na Sarajevo Unlimited 2018!










Tim Networks-a sa zadovoljstvom najavljuje treći po redu, najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope–SarajevoUnlimited,koji seove godine održava od 5. do 7. novembra/studenog  2018. na pet lokacija u Sarajevu.Tema ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja JI i Centralne Evrope.

Ovogodišnje izdanje forumazasigurno će obilježiti i jedan od glavnih govora predstavnika najveće platforme za e-prodaju u Aziji i devetog najvrednijegbrenda u svijetu,internetskog giganta – „Alibaba“,kao i predstavnika jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija i usluga Rakuten Viber – Momchil Elenkov-a.

Možda će Vas zanimati i:

Treće izdanje Sarajevo Unlimited foruma je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemljeCentralne i Jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle nam dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vladai ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademskezajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i start-upa.Najsjajnija pozornica će svakako pripasti svim prijavljenim start-upima koji će se moći nadmetati za pažnju investitora, ali i osvojiti nagradu u vrijednosti od 5.000 BAM.

Spoj dvije platforme donosi panele na temu e-prodaje, inovacija u sektoru bankarstva, telekomunikacija, pametnih gradova, potom besplatne radionice na teme inovacije unutar akademske zajednice, važnosti start-upa za korporacije, predstavljanje prilika i projekata za uvezivanje i suradnju, predstavljanje poslovnih prilika za mlade iz BiH, B2B sastanke, izložbeni sajam inovativnih proizvoda/servisa, VR izložbi i 3D dostignuća.

Zahvaljujući podršci generalnih pokrovitelja Vijeća ministara BiH, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH,Ministarstva privrede KS, Grada Sarajeva, kao i podršci generalnih sponzora Unicredit banke i Mastercarda, Elektroprivrede BiH i Prointerakotizacije za učešće su BESPLATNE, čineći na taj način sadržaj, znanje i nove perspektive dobrih, uspješnih priča Bosne i Hercegovine, regije i globalne uspjehe – dostupne svima i to putem web stranice www.weareunlimited.ba.

Pratite i naše svakodnevne informacije putem Facebook stranice Sarajevo Unlimited, Instagram-a​ @unlimitedbih i Twittera na @UnlimitedBiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button