Lifestyle

Uskoro veliki “IEEE Student and Young Professional Congress BIH”




Drugi međunarodni naučno-stručni kongres IEEE Student and Young Professional Congress BIH “Innovation, Leadership, Entrepreneurship” biće održan od 1. do 4. decembra 2017. godine u Sarajevu, na Internacionalnom Burch Univerzitetu.

IEEE Student and Young Professional Congress BiH je godišnje okupljanje studenata i mladih inženjera, članova IEEE. Ovaj kongres, kao nastavak prošlogodišnjeg za cilj ima da se mladim ljudima i studentima u Bosni i Hercegovini pruži uvid u razne mogućnosti i prilike koje postoje u najvećoj svjetskoj profesionalnoj organizaciji, IEEE te da se izvuku iz trenutnog limitiranog, letargičnog stanja, da razmišljaju o novim idejama i da su upravo oni sami nezaobilazan faktor i pokretačka snaga promjena koje se mogu i trebaju desiti. Kroz razne radionice i predavanja studenti stvaraju nova poznanstva, brišu etničke granice i povezuje se sa industrijom u BiH i širom svijeta jer tehnologija nema granice a najveći dokaz tome je IEEE.

Na kongresu se očekuje 200 učesnika iz svih gradova BiH. Uz internacionalne goste i studente, prisutan će također biti značajan broj bh. diaspore koja ima u vidu da podrži tehničke inovacije i biznise mladih ljudi.

Kongres se sastoji od bogatog programa, stručnih i motivirajućih predavanja, radionica, poslovnog umrežavanja, inovacijskog takmičenja i prvi inovacijski ekspoze u BiH. O njegovom značaju, sadržaju i gostima koje će ugostiti govorit će organizatori: profesor i naučnik Edhem Eddie Čustović., Dr. Ranko Markus – Direktor Youth Employment Project, GOPA, Prof. Damir Marjanović, Rektor International Burch Univerziteta, Prof. Almir Badnjević, Director Verlab-a.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button