BiznisTuzlanski kantonU fokusu

(FOTO) POČEO JE “GRAPOS-EXPO 2018.”: 121 štand, 322 izlagača iz 6 zemalja; očekuje se posjeta više od 25 hiljada ljudi










Danas je u Gračanici otvoren Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ”GRAPOS – EXPO 2018”. Na ovogodišnjem sajmu, na 121 štandu, svoje proizvode i usluge prezentiraju 322 izlagača iz 6 zemalja, a organizatori očekuju posjetu više od 25 hiljada ljudi. Ove godine, sajam „Grapos Expo“ se održava na prostoru poslovne zone „Fering“ u Gračanici, i bit će otvoren do 28. aprila.

„Ako uzmemo u obzir da većina sajamskih manifestacija bilježi pad zainteresovanisti i broja izlagača, onda činjenica da je Grapos expo ove godine privukao oko 10% više izlagača, još više dobiva na značaju. Grapos Expo za nas nije samo sajam, on je mnogo više od toga. Za Tuzlanski kanton i Gračanicu ovaj sajam je svojevrstan praznik, a mogu slobodno reći, danas je on i jedan od brendova Gračanice i Tuzlanskog kantona“ rekao je danas premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, koji se u ime pokrovitelja Sajma, Vlade Tuzlanskog kantona, obratio posjetiocima.

Možda će Vas zanimati i:

Osim premijera Suljkanovića, na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, učesnicima Sajma i prisutnim gostima su se obratili direktor Sajma Nedžad Nuhanović, načelnik općine Gračanica Nusret Helić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

„Osim izložbenog dijela Sajam će i ove godine biti obogaćen raznim okruglim stolovima na različite ekonomske i privredne teme, panel diskusije i predavanja na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz oblasti privrede i politike. Sve sa ciljem razvoja i stvaranja novih ideja a time i novi radnih mjesta što je glavni moto Sajma“, rekao je direktor sajma Nedžad Nuhanović.

U svom obraćanju prisutnima Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica u ime organizatora i domaćina rekao je kako je samo udruživanjem snaga, volje i pameti moguće stvarati povoljniju klimu za razvoj društva, te da tako i ovaj  Sajam omogućuje stvaranje novih poslovnih prilika. On je idealna prilika za poslovnu saradnju za promociju proizvoda i dostignuća ali zahvaljujući organizatorima na Sajmu će prisutni imati mogućnost da se susretnu sa stručnjacima iz bankarskog sektora ali i organizacijama koji su direktno uključeni u procesu pridruživanja BiH EU.

„Kao Vlada, mi u ovakvim manifestacijama vidimo jednu jasnu priliku i razvojnu komponentu, prije svega domaćoj privredi, ali i svim onim privrednim subjektima koji posluju na području Bosne i Hercegovine. Svrha ovog sajma je da privrednike poveže s partnerima u zemlji i inozemstvu, ali i da posjetiteljima predstavi ono po čemu se Gračanica i Tuzlanski kanton zaista ističu, a to su poduzetnički duh, duh nadmetanja i uspjeha, ali prije svega duh rada, truda i zalaganja. To je duh koji je svima nama u BiH potreban: potencijal za inovacije, spremnost na rizik i upornost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.“ rekao je premijer Suljkanović.

Zvaničnim presijecanjem vrpce zajedno sa premijer Suljkanović, načelnik Općine Helić i predsjednik Ranogajec zvanično su proglasili Sajam otvorenim.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button