Totalno pozitivna ličnost godine

Elma Gazetić (18) volontiranjem i aktivizmom stavlja Lukavac na mapu mladih













PROFIL KANDIDATKINJE: 
ELMA GAZETIĆ 
KATEGORIJA: FILANTROPIJA I AKTIVIZAM 
MJESTO: LUKAVAC

Elma Gazetić predstavlja najradosniju osobu u Lukavcu. Njen volonterski put započinje učlanjenjem u Odbor Omladinske banke Lukavac 2020.godine. Tu je imala ulogu predsjednice. To znači da su njene kolege uvidjele njene sposobnosti i pružili joj priliku da izvršava ovu ulogu. Ni u jednom trenutku nisu pogriješili. 2021. godine Elma se prijavljuje na radionice za potencijalne asistente i asistentice u Fondaciji tuzlanske zajednice.

Možda će Vas zanimati i:

Dobila je priliku i danas je koordinatorica Odbora Omladinske banke Lukavac. Elma često priča o volontiranju i mladima pokazuje dobre strane volontiranja i njegove prednosti. Pored Omladinske banke aktivna je i u školskim sekcijama, interesuju je oblasti ekologije te se uključuje u različite aktivnosti tog tipa. Ono što je najviše ispunjava jeste čitanje i druženje s porodicom.

Elmin cilj je da Lukavac podigne na viši nivo. Želi raditi sa mladima koji se ne stide volontiranja i koji žele odvojiti svoje vrijeme za nešto dobro. Pošto završava četvrti razred medicinske škole u Lukavcu, voljela bi se zaposliti u svojoj struci, ali ne želi ići vani. I dalje želi nastaviti volontirat i boriti se za glas mladih.

Elma Gazetić je kandidatkinja za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Filantropija i aktivizam. 

Za Elmu glasajte klikom OVDJE

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button