Tuzlanski kanton

Skandalozan snimak pred očima javnosti: Kako je pomoćnik ministra Bahir Imamović primio mito od 10.000 KM!










Zamjenik ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Bahir Imamović prošle godine je u akciji SIPA-e „uhvaćen na djelu“ – u trenutku kada je primao mito u iznosu od 10.000 KM… Pogledajte snimak koji pokazuje kako se prima mito!

U Općinskom sudu Tuzla nastavljen je glavni pretres u slučaju Bahira Imamovića, bivšeg pomoćnika ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva TK, optuženog za mito i korupciju.
Na prestesu su prikazani snimci kako je Imamović primio označeni novac te po čijem je nalogu izvršeno njegovo hapšenje.
Podsjećamo, zamjenik ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Bahir Imamović prošle godine je u akciji SIPA-e „uhvaćen na djelu“ – u trenutku kada je primao mito u iznosu od 10.000 KM, te se danas protiv njega vodi sudski postupak. Međutim, navedenom mitu prethodile su višegodišnje konstantne ucjene koje je Imamović upućivao kompaniji ‘Tuzla-kvarc’, koja ga je na koncu i prijavila za korupciju u postupku dodjele koncesija u Tuzlanskom kantonu.
Šokantna priča o odmazdi koja je potom uslijedila prema ‘Tuzla-kvarcu’ i uništavanju nekada uspješne tuzlanske kompanije, koja se danas i pored dokazane istine o beskrupuloznim ucjenama i novčanim iznudana, i dalje bori za pravdu, a njeni uposlenici za pravo na rad – odavno je prešla granice Bosne i Hercegovine i dospjela do Internacionalnog projekta za zaštitu zviždača jugoistočne Evrope.
Pogledajte snimak na kome visokopozicionirani uposlenik Vlade TV zadovoljno broji iznuđeni novac.

Možda će Vas zanimati i:

 

Izvor: depo

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button