Tuzlanski kanton

Slavko Stjepić oslobođen optužbe










Na glavnom ročištu održanom jučer u Kantonalnom sudu Tuzla, nakon iznošenja završnih riječi odrbrane i tužilaštva, Slavko Stjepić oslobođen je optužbi koje mu je Tužilaštvo TK stavilo na teret.

Podsjećamo, tužilaštvo je u januaru 2015. godine podiglo optužnicu protiv protiv Slavka Stjepića (56) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja obavljajući funkciju pomoćnika načelnika Općine Tuzla, kao odgovorno lice u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoline.

U optužnici je obrazložena osnovana sumnja da je Stjepić, obavljajući pomenutu funkciju, donio niz različitih rješenja koja su vezana za oblast prostornog uređenja, urbanizma i građenja, te je na taj način omogućio da se konzorcijumu građevinskih firmi prilikom dodijele građevinskog zemljišta uz naknadu, za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa blok C u naselju Stupine u Tuzli, pribavi imovinska korist u iznosu od oko 770.000 KM.

Kako nam je kazao tužilac Nihad Halilčević, koji je vodio slučaj, nakon objavljivanja presude, Tužilaštvo će uputiti žalbu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button