Tuzla

Mensa BiH organizuje testiranje u Tuzli: Provjerite svoj koeficijent inteligencije na brz i jednostavan način










Mensa BiH organizuje testiranje inteligencije u Tuzli, u subotu, 22. aprila 2017. godine. Testiranje će se održati u terminima od 11 i 12 sati u starom amfiteatru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, (Univerzitetska 1).

Test je pismeni i ima 36 zadataka, a vrijeme za rješavanje je 40 minuta. Test je grafičkog karaktera i nije potrebno nikakvo pripremanje, niti predznanje. Zadaci su logički sa ponuđenim odgovorima. Testovi se rade pod nadzorom ovlašćenog psihologa Mense BiH.

Mensa BiH omogućila je svim zainteresovanim kandidatima da prije službenog testiranja provjere svoj IQ putem mobilne aplikacije (samo za Android) ili putem web aplikacije (za sve ostale uređaje). Rezultati ovog probnog testa daju samo okvirni rezultat IQ-a. Za tačan rezultat i validan dokument potrebno je pristupiti službenom Mensa testiranju.

Rezultati testa su povjerljivi i poznati su samo psihologu Mense BiH. Rezultati se dostavljaju isključivo kandidatu, putem redovne pošte.

Testiranje je moguće samo za osobe starije od 17 godina na dan testiranja. Na testiranje je neophodno donijeti neki lični dokument sa fotografijom zbog identifikacije i provjere datuma rođenja! Na test je moguće izaći najviše tri puta tokom života i razmak između testiranja mora biti najmanje godinu dana.

Cijena testiranja je 20 KM, a za đake, studente i penzionere 15 KM. Uplate se vrše na licu mjesta, prije samog testiranja.

Prijave za testiranje se vrše preko online formulara koji se nalazi na našoj internet stranici www.mensa.ba ili na licu mjesta, uz napomenu da je broj mjesta ograničen.

Prijavljivanje preko formulara biće otvoreno do petka, 21.04.2017. do 18 časova.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button