Arhiva

Nastavak saradnje Fondacije Junuzović i JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla










Na obostrano zadovoljstvo, u augustu mjesecu, došlo je nastavka saradnje JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Fondacije Junuzović.

Naime, s ciljem da se pomogne jedna od najosjetljivijih kategorija našeg društva, a to su djeca smještena u ovoj instituciji, Fondacija Junuzović omogućila je djeci i njihovim odgajateljima jednodnevni izlet u sportsko rekreacioni centar Ajdinovići d.o.o. Olovo.

U ovom centru djeca su užuivala u velikom broju sportsko rekreacionih sadržaja, a što je najvažnije razvijali su svoje psihosocijalne sposobnosti.

-Jako smo sretni jer smo nastavili saradnju sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla jer osmijesi i zadovoljstvo ove dječice najveći su podstrek da idemo dalje i djelujemo na poljima koji doprinose boljoj budućnosti djece i mladih naše zajednice, ističu iz Fondacije Junuzović.

Fondacija Junuzović i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla iza sebe imaju realizovan projekat Usmjerene fizičke aktivnosti u okviru kojeg su djeca imala organizovane treninge sa profesionalnim osobljem, a koji je imao za cilj poboljšanje kvaliteta života djece smještene u ovoj instituciji kao i njihovog psihofizičkog razvoja.

Fondacija Junuzović je također ovoj instituciji donirala 50 stolica za opremanje trpezarijskog prostora kao i opremanje dnevnog boravka gdje djeca i provode najviše vremena.

  • Kao i uvijek i ovo je bila uspješna saradnja sa Fondacijom Junuzović. Oni se uvijek odazovu na naše akcije, a svakako se radujemo i nastavku saradnje, rekao je direktor JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Amir Muharemović.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button