TuzlaU fokusu

Sajam ženskog stvaralaštva radi punom parom: Na “štandovima” kozmetika, slani i domaći delikatesi, ručni radovi… (FOTO)










Sajam ženskog stvaralaštva u Bingo City Centru u Tuzli za sada protiče sjajno. Uoči svečanog otvaranja, razgovarali smo sa izlagačima koji nisu krili zadovoljstvo odličnom organizacijom kao i ukazanom prilikom da predstave svoje radove.

Među izlagačima našla se i kompanija Oriflame, koja i danas predstavlja prirodnu švedsku kozmetiku.

“Danas smo ovdje da isključivo podržimo ovaj projekat, velika mi je čast i zadovoljstvo da prisustvujem Sajmu sa svojim timom i vjerujte da sam pozitivno oduševljena. Puno je tu izlagača i raduje me što sam dio ovog projekta. Sve pohvale našim dragim ženama jer danas nije lako biti uspješna žena”, rekla je Safija Korić ispred kompanije Oriflame.

Safija Korić (u sredini)
Safija Korić (u sredini)

Termin “lifecoach” sigurno ste čuli mnogo puta. Iako je to posebno popularno u zapadnom svijetu, ovim poslom bavi se i Tuzlanka, Marijana Klapić kod koje možete dobiti profesionalni savjet.

“Smisao i svrha svega toga je bolji i kvalitetniji život svakog pojedinca, lični i profesionalni rast i razvoj, dakle jedna zdrava i kvalitetna promjena u životu svake odrasle osobe. ‘Lifecoach’ je osoba koja pomaže i podržava onog sa kim radi kroz razne tehnike i metode, a u cilju jačanja pojedinca, njegovih resursa, kapaciteta i prilike da se svi ti potencijali iskoriste na najbolji način”, kazala je Marijana Klapić iz Small Talksa.

Marijana Klapić

Veoma dalek put “potegle” su iz Aktiva žena Kočićevo, opština Gradiška. Kažu da su sa zadovoljstvom ovdje u Tuzli, a njihov glavni cilj jeste poboljšanje kvaliteta života žena na selu.

“Organizacija je super. Predstavljamo našu tradicionlnu hranu, dakle radi se o programu i slatke i slane hrane. Tu su hljeb, kolači, sarma, naša domaća rakija, sir, pogača od heljdinog brašna i domaće cicvare. Osim toga, imamo i rukotvorine, peškire, te torbe koje smo čak izvozili za Austriju, a izlažemo i zanimljiv etno program”, rekla nam je Željka Despotović, predsjednica Aktiva žena Kočićevo.

Podsjećamo, svečano otvaranje Sajma ženskog stvaralaštva u Bingo City Centru je danas u 16 sati, a nakon toga vas očekuju druge brojne i zanimljive aktivnosti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button