Lifestyle

Talentirani dječak mijenja svoje slike da pomogne psima u azilu










Pavel Abramov iz ruskog grada Arzamasa ima svega devet godina, a itekako je svjestan pomoći koja je prijeko potrebna napuštenim psima i mačkama.

Odlučio je slikati portrete životinja i mijenjati ih za hranu, lijekove te ostale potrepštine potrebne lokalnom azilu koji brine o preko stotinu životinja i čiji je on najmlađi volonter.

Projekt je nazvao ‘Kind Paintbrush‘, a majka Ekaterina Bolshakova velika mu je podrška.

Dječak je na ovu ideju došao nakon što je njihov obiteljski pas Barsik uginuo. Počeo je pažljivije promatrati lutalice i pse u prihvatilištima – nije mogao vjerovati koliko patnje vidi u njihovim očima.

foto: vk.com

Počeo je raditi portrete kućnih ljubimaca i davati ih njihovim vlasnicima u zamjenu za potrepštine potrebne napuštenim životinjama. Na primjer, za portret jedne mačke dobio je lijek za kožne bolesti, pet kilograma heljde i deset konzervi hrane za pse.

Pavel kaže da obožava slušati priče ljudi koji su udomili ljubimca i kako je došlo do toga – gdje su ga vidjeli, zašto su odabrali baš njega, koliko im je to promijenilo živote, koliko su udomljene životinje sada sretnije itd. Voli čuti priču o svakoj životinjici, kako je spašena i presretan je kada u tome može barem malo pomoći.

Ovaj projekt naišao je na odobravanje mnogih vlasnika ljubimaca koji su počeli sve više naručivati portrete pa čak i iz drugih dijelova svijeta, iz zemalja poput Njemačke i Španjolske. Što ne čudi obzirom na plemenitost samog projekta, ali i velikog talenta koji se vidi na njegovim slikama.

Njegova majka kaže da se cijela obitelj jako ponosi dječakom. Otkrila je i kako njezin sin jednog dana želi postati arhitekt i izgraditi sklonište za životinje.

Izvor:24sata.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button